Multifocale glazen

Progressieve brillenglazen zijn glazen die zowel het zien van ver en nabij mogelijk maken, alsook op tussenafstand, en dit met dezelfde bril. Het progressief brillenglas bestaat in vele versies, van het standaard glas tot het glas op maat dat in functie van elke individuele drager wordt gemaakt.

Standaard multifocale glazen

Standaard progressieven zijn zo ontworpen dat ze voor de meerderheid van de dragers geschikt zijn. De laatste generaties van deze progressieven hebben t.o.v. de vorige generaties aanzienlijke verbeteringen ondergaan. Ze hebben een bredere ver- en leesgedeelte. De gewenning aan deze glazen is onder hierdoor eenvoudig en zeer snel en  ze zijn verkrijgbaar in een brede waaier van prijsklassen.

Individuele multifocale glazen

Bij het individuele glas wordt er rekening gehouden met verschillende parameters zoals: de grootte van het montuur, de kromming van het montuur, de positie van het montuur op het gezicht van de drager. Er wordt ook gekeken naar de levenswijze, visuele gewoonte of de dagelijks meest gebruikte visuele zone, en of men rechts- of linkshandig is. Dankzij deze nieuwe technologieën ontstaat er een op maat gemaakt en uniek glas dat een nagenoeg natuurlijk zicht en een ultiem visueel comfort biedt op alle afstanden.